Onrust in je hart, storm in je hele systeem

Mensen die de stap nemen om naar mijn praktijk komen, komen allemaal om hun eigen redenen. Iedereen heeft een eigen verhaal en ieder verhaal is anders. Toch is er ook iets gezamenlijks. Iedereen die de stap neemt om een afspraak te maken, verlangt naar verandering. En voor mijn cliënten betekent die eerste stap ook werkelijk de stap naar verandering. Dat blijkt steeds maar weer, keer op keer.

Onrust de baas

Op een moment laat je het echt tot je doordringen. Het gaat niet goed, zoals het nu gaat. Als dat gevoel er eenmaal is, laat het zich ook niet meer wegduwen. Dan moet er iets veranderen in de onrust die je maar niet de baas kunt. Welk soort onrust dan ook. Onrust om de verwijdering in je relatie, om de burn-out die dreigt of al een feit is, om de dood van wie je lief is, om de ziekte die jou en je gezin in zijn greep houdt, om een leven dat niet is zoals het zijn kan.

Stress als signaal

Die onrust geeft doorlopende stress. Druk op je schouders alsof je letterlijk onder een last gebukt gaat. Een gevoel in je maag dat er niet hoort te zijn. De zwaarte in je hoofd die er vroeger zelden was. Het zijn allemaal signalen dat het zo niet goed gaat. Luister ernaar! Ze zijn er niet voor niets. Zoals je lichaam alles in het werk stelt om een wond te laten helen, stelt nu jouw systeem alles in het werk om te kunnen herstellen. Ook jij kunt je leven altijd weer op de rit krijgen, wat er ook gebeurd is.

In therapie eigen mogelijkheden ontdekken

Therapie is een ander woord voor behandeling. In mijn praktijk behandel ik allerlei soorten klachten. Relatieproblemen, dreigende burn-out, angst- en paniekklachten, onverwerkte rouw, gevolgen van een scheiding, confrontatie met een ernstige ziekte van jezelf of van je partner, leven met de dood voor ogen. Mijn ervaring is dat ieder mens beschikt over een groot vermogen tot herstel. Soms diep weg, maar altijd bereikbaar. Therapie bij Psycholoog IJsselstein betekent eigen mogelijkheden leren zien, waar je tot nu toe aan voorbij ging.

Therapie geeft oplossingen waar je zelf niet bij komt. Psycholoog IJsselstein heeft geen lange wachtlijsten. Maak direct een afspraak, ook ‘s avonds.