Burn-out therapie - ook preventief

Burn-out geeft duidelijke klachten. Je laadt niet meer op. Je bent doorlopend gestrest. Het lukt nauwelijks meer ven die druk af te komen. Het kost je steeds meer moeite helder en scherp te zijn. Je wordt door negatieve gevoelens en gedachten overmand. 

Een uiteindelijke burn-out heeft alles te maken met emotionele stress. De oorzaak wordt vaak aan de werksituatie gekoppeld maar dat is veel te simpel. Bij burn-out is er altijd meer, is er sprake van een stapeling van onverwerkte zaken.  

Klachten bij burn-out. Lees meer...

Wacht niet met therapie tot de burn-out een feit is. Preventief kan therapie heel succesvol zijn om een burn-out te voorkomen. Dat is zonder meer aan te bevelen. Daarmee kun je snel langdurige schade voor zijn.

Een totale burn-out komt nooit van de ene dag op de andere. De periode die aan een volledige burn-out voorafgaat, is naderhand altijd herkenbaar aan een hele reeks waarschuwingen. Achteraf gezien zijn er al zoveel signalen geweest die aangeven dat het zo niet langer gaat.

Een goede burn-outtherapie geeft inzicht in het ontstaan van de problematiek en werkt aan verschuiving van perspectief. Met 5 tot 10 sessies kun je er weer tegen. Snel een afspraak mogelijk, zonder wachtlijst.