Burn-out; oorzaken, symptomen en behandeling.


Oorzaken stress, overspannenheid en burn-out

Je bent verantwoordelijk, perfectionistisch, vasthoudend. Maar je kunt ook slecht nee zeggen als er een beroep op je wordt gedaan. Je wilt jezelf steeds bewijzen en geeft niet op.

Zolang je je leven op de rit hebt gaat het goed. Maar als het in je werk en privé niet meezit, stapelen de problemen zich op. Wanneer je temidden van stress geen ontspanning vindt, je eigen verlangens aan de kant zet en geen energie oplaadt, ga je je overspannen voelen. En uiteindelijk, als die overspannenheid te lang aanhoudt, breek je onder de stapel. 

De symptomen van een burn-out

Lichamelijk ben je tot niets meer in staat en ook emotioneel ben je jezelf kwijt. Opgebrand, burn-out dus.

Nergens meer plezier in. Alles irriteert, je tranen zijn nauwelijks terug te dringen, je slaapt slecht en gaat toch door. Alle energie is weg en erger, het wordt niet meer aangevuld. Daar ligt de kern van je probleem. Je hebt doorlopend te veel van jezelf gevraagd zonder te compenseren. Je bent geen opgever. Met de beste bedoelingen pak je de dingen aan die nou eenmaal gebeuren moeten. Net zo lang tot je daar bent waar je nu terecht bent gekomen.

Therapie en behandeling burn-out

Dat alles bij elkaar heeft je gevloerd en nu moet je iets. En nu kún je ook iets. Hoe eerder hoe beter. Niet alleen voor jezelf, ook voor je directe omgeving.

Therapie die specifiek gericht is op herstel van burn-out vind je bij Psycholoog-IJsselstein. Met oog voor jou, met knowhow en veel ervaring. Of zoals twee recente reviews het zeggen:

“Ontzettend prettig dat Jeannette de focus legde op de oorzaken van mijn burn-out, in plaats van de klachten. Heel oplossingsgericht, precies wat ik echt nodig had […]”

“Jeannette heeft mij hierdoorheen geloodst en geholpen om als sterker en completer mens uit deze periode te komen. Soms ondersteunend en bevestigend maar meestal spiegelend en kritisch doorvragend liet zij mij zelf tot inzichten komen […]”

Maak een afspraak

Maak een afspraak voor een intakegesprek

Vul het formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak met je in te plannen voor een intakegesprek.

Goed om te weten

  • De therapie wordt vanuit de aanvullende verzekering geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraars.
  • Betaling na iedere sessie per pin of contant.
  • Geen wachtlijst. Ook ’s avonds afspraken.