Review van Irma

Irma schreef...

Om hulp vragen werkt bevrijdend

Het overlijden van mijn huisdier was de laatste in een reeks ingrijpende gebeurtenissen voordat ik hulp zocht. In de tijd die hieraan voorafging was ik geconfronteerd met misbruik van vertrouwen en overkwam mij een ernstig fietsongeval in het buitenland. De lichamelijke verwondingen waren hersteld, maar de psychische verwondingen, geheugenverlies en concentratiestoornissen leverden overweldigende gevoelens en emoties op die tot veel angst en verwarring hebben geleid. En toen ging mijn relatief jonge huisdier dood en zocht ik professionele hulp bij Jeannette Smole.

Omdat ik veel belemmeringen ervoer van het psychische trauma van het fietsongeval, gaf Jeannette mij het duwtje dat ik nodig had om opnieuw medische hulp in te schakelen. Via de neuroloog kwam ik bij de revalidatiearts en tenslotte in een multidisciplinair team dat mij leerde omgaan met het letsel.Wat vond ik het mooi dat ‘mijn eigen’ psycholoog Jeannette, de psychologische interventie binnen het team voor haar rekening wilde nemen. Ik voelde mij bij haar vertrouwd, veilig en zij leerde mij keuzes maken, angsten overwinnen, emoties beheersen, over mijn gevoelens praten en heel belangrijk: ‘voor mijzelf zorgen’. Door dit tijdens de sessies praktisch te oefenen, heb ik geleerd dit toe te passen wanneer dat nodig is.

Ook bij andere levensvragen soms heel persoonlijk, bij het maken van keuzes en bij activiteiten in mijn professionele praktijk is zij een fijne sparringpartner. Met haar professionele hulp op maat en inspiratie, heb ik een enorme ontwikkeling en persoonlijke groeispurt doorgemaakt. Ik heb mijn mogelijkheden teruggevonden.

Lees meer reviews

Service Images