Maatwerk voor verandering

Ieder mens is anders en ieder probleem dus ook. In mijn praktijk werk ik aan de heel eigen situatie van elke cliënt en dus ook aan de heel eigen mogelijkheden. Iedere situatie vraagt om een individueel antwoord, om maatwerk dus. De therapie bij Psycholoog IJsselstein focust vooral ook op de kracht en perspectieven van mensen. Bij iedereen anders, maar bij iedereen aanwezig en aanwijsbaar.

Die mogelijkheden zijn in het begin nog ver weg. De tijd die het duurt om ze te ontwikkelen is verschillend. Een traject van zo’n 8 tot 10 sessies is over het algemeen genoeg om zelfstandig verder te kunnen gaan. Soms gaat het sneller, soms vraagt het wat meer tijd. We eindigen altijd met een positief resultaat, lees de reviews maar. Als mogelijkheden eenmaal aan het licht komen, is groei niet meer tegen te houden. Dan komt er een einde aan de donkere periode.

De weg

Er is een weg te gaan. Vanuit de situatie van dit moment kunnen stappen worden genomen. Om daar te komen waar het is zoals het zou moeten zijn. Zou kunnen zijn ook. Ik zoek met mijn cliënten die weg. Uit de moeilijkheden, naar vreugde en energie. De zwaarte voorbij.