Reviews


Joan

Ik en mijn partner zijn bij Jeannette in therapie gegaan. Ik was er erg huiverig voor van tevoren. Door Jeannette die zelf heel rustig is .. kwam ik ook tot rust. Ze stelde ons ontzettend op ons gemak. De klik was er meteen.

Jeannette laat je zelf ontdekken waar het probleem zit. Door vragen, verhalen en opdrachten. Ik en mijn partner vonden het een hele fijne vorm van therapie. Jeannette is begripvol en oordeelt niet. Mede hierdoor ervaarde ik haar als een zeer fijne therapeut waar wij met onze probleemvraag ontzettend geholpen zijn.

Eerst relatietherapie met mijn partner, daarna EMDR voor mijn eigen issues. Ik heb er ontzettend veel baat bij gehad. 

Anne

Na een aantal ongelukken met paarden ontwikkelde ik angst om paard te rijden. Omdat dit al meer dan 30 jaar mijn hobby is wilde ik graag van die angst af en weer onbevangen kunnen opstappen en wegrijden.

Ik had gelezen over Fast forward EMDR en bedacht dat dit wat voor mij zou zijn. Zo kwam ik bij Jeannette terecht. Zij liet zich niet leiden door mijn ‘haast’ om van mijn angst af te komen en stelde een traject voor waarbij ook de vervelende ervaringen uit het verleden zouden worden meegenomen.

Achteraf ben ik hier heel blij om, omdat ik mij nu realiseer dat het niet anders had gekund. Inmiddels rijd ik weer paard. Mijn herinneringen aan de ongevallen heb ik nog wel bij me, maar ze storen me niet meer wanneer ik rijd.

Jeannette, dank je wel voor je hulp! Ik zal het iedereen aanraden die in een vergelijkbare situatie terecht komt.

Leon

Ik ben erg tevreden over de hulp die ik van u heb mogen ontvangen. Prima gesprekken en uitstekende behandeling.

Aanrader voor iedereen die hulp nodig heeft

Corrie

Vanwege recente gebeurtenissen kwam oude angst weer naar boven. Zodanig dat dit zowel geestelijk als lichamelijk veel klachten gaf. Al bij het eerste gesprek voelde ik me op mijn gemak bij Jeannette. Het is prettig dat de sessies in een rustige sfeer en ruimte plaatsvinden.

Jeannette luistert heel goed en zij vat hetgeen ik vertelde goed samen. Ook de vragen die ze stelde stemden tot nadenken, maar ze gaven mij ook inzicht en dat bracht daardoor rust bij mij. De opdrachten voor thuis waren praktisch uitvoerbaar. Ook de EMDR sessies kunnen onderdeel van de therapie zijn. Deze therapie was nieuw voor mij, maar vond ik door z’n eenvoud een prima ervaring. 

Ik ben zeer tevreden over de werkwijze van Jeannette en de manier waarop zij mij heeft geholpen. Ik kijk daar met een bijzonder goed gevoel op terug.

Hartelijk dank Jeannette.


Bob en Sanne 

Wij zijn bij Jeannette in therapie gegaan omdat we er samen niet meer uit kwamen in onze relatie en we hadden thuis problemen waar we niet over konden praten.

Jeannette heeft ons laten inzien wat echt belangrijk is voor ons en wat we kunnen veranderen om er samen beter uit te komen.

Grote dank daarvoor!

Ineke

Na 40 jaar dacht ik wel te kunnen leven met mijn angststoornis... Maar door een soortgelijke gebeurtenis was het helemaal terug. En dat na al die jaren. Ik was 24/7 bang nu.

Na de gesprekken met Jeannette werd ik behandeld met EMDR. Na een moeilijk weekend met veel angst was er na de eerste behandeling ineens een volkomen rust. Ik kon het niet geloven. De dagen erna nog angstig.

Maar daarna vond ik weer mijn rust. Zonder medicijnen!!

Na een aantal sessies bleef het nog steeds goed gaan. Mede dankzij het luisterend oor en de goede begeleiding van Jeannette.

Ik voel me vrij en kan het leven weer aan. Zelf ben ik nog het meeste verbaasd over deze geweldige therapie. Het heeft me na al die jaren echt mijn leven teruggegeven.

Arend-Jan

EMDR heeft mij geholpen om vervelende ervaringen uit het verleden eindelijk te verwerken. Jeannette bedankt voor de professionele aanpak.

Falco

De afgelopen tijd ben ik een aantal weken bij Jeannette geweest voor therapie. Hetgeen wat ik ervan hoopte te verwachten was precies hoe het was.

Er werden veel vragen gesteld waarbij ik mezelf beter leerde kennen, en zo toch uiteindelijk met deze hulp het probleem heb kunnen oplossen. Mocht ik in de toekomst ergens tegenaan lopen dan ga ik zeker terug.

Matthijs

Wat ben ik blij dat Jeannette op mijn pad is gekomen, toen ik hulp nodig had. Doordat ik mijn scheiding onvoldoende verwerkt had kwam ik in een burnout terecht en kreeg ik last van depressieve klachten.

Jeannette heeft mij hier doorheen geloodst en geholpen om als een sterker en completer mens uit deze periode te komen. Soms ondersteunend en bevestigend maar meestal spiegelend en kritisch doorvragend liet zij mij zelf tot inzichten komen waar ik heel dankbaar voor ben.

Jeannette was er als ik haar nodig had en onze gesprekken verliet ik altijd met een positief gevoel.


Hans en Puck

Wij hadden thuis problemen waar we zelf niet goed over konden praten zonder dat de ander boos werd. Jeannette maakte de problemen bespreekbaar in een rustige omgeving. 

Ze gaf opdrachten die je thuis in praktijk moest brengen en waardoor je ging nadenken over de dingen. Eerst gingen we om de paar weken, later om de paar maanden.  

Wij zijn heel verschillend (daar kwamen we tijdens de sessies steeds meer achter) maar Jeannette heeft ons laten inzien dat er ook nog genoeg was om samen voor te gaan.  Wij focussen ons nu op de leuke dingen samen, en niet op de verschillen. Met dank aan Jeannette.  

Steffie

Toen ik in juli bij Jeannette kwam, had ik net twee slechte ervaringen achter de rug met een praktijkondersteuner en een andere psycholoog. Ik had in een paar jaar tijd veel moeilijke dingen meegemaakt, wat uiteindelijk resulteerde in een burn-out. Ik was ingestort, mezelf kwijt en wist niet hoe ik er zelf uit moest komen. 

Ik vond het ontzettend prettig dat Jeannette de focus legde op de oorzaken van mijn burn-out, in plaats van de klachten die erbij hoorden. Heel oplossingsgericht. Dit was wat ik echt nodig had om te beginnen met herstellen.

Daarbij vond ik het heel fijn dat zij altijd alle aandacht voor mij had en dat ik merkte dat zij alles onthield wat ik had gezegd, ondanks het feit dat zij tijdens de sessie niets noteerde. 

Jeannette heeft mij in een paar maanden tijd enorm geholpen. Al vrij snel merkte ik dat ik kleine stapjes maakte en vooruitging. Dankzij Jeannette kreeg ik belangrijke inzichten. De patronen in mijn gedrag werden mij duidelijk, waardoor ik in staat was om dit langzaamaan te gaan veranderen.

Na drie maanden heb ik het gevoel dat ik mezelf weer een beetje heb teruggevonden en ik de kracht heb om het herstelproces verder op eigen kracht door te zetten. Wel met de gedachte in mijn achterhoofd, dat ik altijd weer bij Jeannette kan aankloppen als ik vastloop. 

Ik ben Jeannette enorm dankbaar voor haar hulp en ik zie de toekomst weer zonnig in. 

Layla

Na een korte zoektocht kwam ik terecht bij Jeannette die mij in negen maanden verder heeft geholpen met mijn mentale blokkades en boosheid. Ik ben zeer pragmatisch en resultaatgericht ingesteld dus het was voor mij erg wennen om niet meteen gefixed te worden.

Maar verandering gaat geleidelijk en voor ik het wist, zette ik allemaal kleine stapjes en besefte ik dat ik was waar ik uit wilde komen. 

Jeannette heeft me hierbij begeleid en nu neem ik beslissingen vanuit rust en gevoel. Wat ik fijn vond aan de sessies waren de opdrachten, zodat ik ook thuis aan de slag kon gaan. Verder waardeerde ik het erg als ze haar persoonlijke ervaringen deelde.

Kortom, een tevreden cliënt.

Paul

In een voor mij moeilijke tijd, kon ik snel bij Jeannette terecht. Zij heeft mij door mijn rouwproces gelootst na het overlijden van mijn moeder.

Ik kon met en door haar de voor mij onbekende gevoelens ondergaan, waarop zij tijdens de gesprekken ervoor zorgde dat ik de betekenis ervan kon begrijpen.

Dit gaf houvast en vertrouwen. En maakte het minder eng en moeilijk."

Alma

Jeannette, ik heb jou als therapeut als zeer prettig ervaren. Al vanaf het begin voelde het goed. Je hebt me in de eerste plaats een luisterend oor geboden zonder daarin snel te oordelen. Gewoon luisteren en vragen stellen.

Wat vooral heel fijn is, is dat je het precies weer oppikt waar we de vorige sessie zijn geëindigd. Het heeft me geholpen om mezelf weer in mn eigen kracht te zetten.

Henny

Plotseling  ontstond er zo'n onrust in mijn leven. Ik kwam er met familie en vrienden niet meer uit. Het was  goed om snel in gesprek te  kunnen gaan met Jeannette.

Een heerlijke rustige spreekkamer, met de juiste vragen structuur aanbrengen in mijn gevoelsleven en mijn gedachten, van daaruit werken aan oplossingen!

Met veel dank!

Ashley

Na het overlijden van mijn moeder, merkte ik dat ik mijn emotie enorm aan het blokkeren was. Zo’n groot verlies, dat ik had besloten om hulp in te schakelen.

Eerst kwam ik uit bij de GGZ, dit wordt namelijk vergoed door de verzekering. Ik kwam binnen in een kantoor met allemaal witte muren, moest mijn verhaal doen en vervolgens werd er, na een half uur, beoordeeld of er iets met me was. Ik wilde niet gelijk opgeven dus ben er nog ongeveer drie keer geweest.

Toen ik door had dat hij niet bij de kern van mijn ‘probleem’ kon komen, heb ik aangegeven daar te willen stoppen en ben ik naar mijn huisarts gegaan.

Deze adviseerde mij contact op te nemen met Jeannette. Bij Jeannette kom je binnen in een gezellige kamer met mooie fauteuils. De aandacht is volledig bij jou en jou alleen. Even heb ik getwijfeld aan het feit er een eigen bijdrage aan vast zit.

Ik besloot, na een eerste kennismaking, te investeren in mijzelf. Uiteindelijk een jaar verder heb ik flink geïnvesteerd in mijzelf. Het was een pittig jaar. Jeannette heeft door haar manier van vragen stellen bijgedragen aan het begrijpen van dingen. Door soms een voorbeeld te noemen, mijn eigen gedachten aangewakkerd.

Uiteindelijk de investering dubbel en dwars terug verdient. Eindelijk vond ik mijzelf weer terug. Ik kreeg een nieuwe baan, na zeven maanden zelfs een nieuwe functie. En het meest belangrijk; ik kon eindelijk mijn gemis voelen, hiermee enigszins omgaan en mijn moeder weer goed herinneren zoals ze was.

Heel erg bedankt!

Andres en Marsha

Wij zijn bij Jeannette gekomen nadat we er samen in ons huwelijk niet meer uit kwamen.  Mede dankzij de gesprekken die we bij haar hebben gehad zijn wij veel dichter naar elkaar toe gegroeid.

Zij heeft ons op een andere manier naar ons huwelijk laten kijken en handvaten meegegeven. Naast de gesprekken kregen we ook thuis opdrachten. We zijn daardoor dieper in gesprek gegaan en hebben elkaar na 15 jaar opnieuw en beter leren kennen.

Bedankt Jeannette. 

Petra

Na het plotselinge overlijden van mijn man kon ik de draad van het leven wel weer oppakken. Wat overbleef was mijn veranderde ik. Veel emotioneler en sneller geraakt door wat ik hoorde, las of zag.

Door de gesprekken met Jeannette en de vragen die ze stelde, kwam het zelf helend vermogen weer naar boven. Ik mag mezelf toestaan anders geworden te zijn. Ik ben niet alleen wat ik denk en doe maar beslist ook wat ik voel.

Jeannette kan heel goed luisteren en zonder aantekeningen te maken weet ze ook de daaropvolgende keren heel goed wat je verteld hebt. Alsof ze alleen mijn verhalen hoefde aan te horen en te onthouden. Oprecht geïnteresseerd in mijn verhaal, verdriet en onvermogen om emoties van mezelf goed te keuren.

De juiste vragen en overdenkingsopdrachten hielpen mij enorm, om goed en eerlijk naar mezelf te kijken en tot de conclusie te komen dat ik completer ben geworden en mag zijn wie ik nu ben.

Bedankt.

Anne

Ik kwam in de praktijk van Jeannette nadat er een zeer heftige situatie in mijn relatie had plaatsgevonden. Haar warme persoonlijkheid, luisterend oor en empatisch vermogen niet alleen voor mij maar ook zeker richting mijn partner plus de ondersteunende gesprekken gaven mij elke keer weer het vertrouwen om te geloven in de kracht  van onze relatie en onze gezamenlijke toekomst.

Dankjewel  Jeannette

Chantal

Compleet vastgelopen in mijn privé situatie! Relatie, kinderen, mijzelf. Alle ballen maar hoog houden gedurende een lange periode, zeg maar jaren! Totdat daar de druppel was. Dubbele sessie gehad, sessies met mijn partner en sessies alleen.

Jeannette “gekozen” op basis van positieve reviews maar ook op basis van haar ervaringen als psycholoog. De klik moet er zijn, en die was er zeker! Jeannette is een warme persoonlijkheid waar je je verhaal “makkelijker” vertelt. Jeannette gaf stof tot nadenken. Hield ook de bekende spiegel voor. Alles kan worden gezegd, en zonder oordeel “gestuurd”. Ik heb de sessies altijd als “prettig” ervaren.

Jeannette is iemand die goed kan luisteren, gerichte vragen stelt, en heel bijzonder en zeer fijn, zonder aantekeningen werkt, maar wél alles nog precies kan benoemen van eerdere sessies. De volle aandacht is bij het gesprek.

Soms is het oplossen van problemen niet, of niet gelijk mogelijk. Maar door gesprekken leer je beter omgaan met situaties, leer je jezelf beter kennen. Voor mij, voor ons, zitten de sessies erop!

IK kan alleen ... en WIJ kunnen samen verder met mijn/ons leven. En dat was ook het doel! En dat is mede te danken aan Jeannette. 

Alsjeblieft; een dankjewel voor jou Jeannette! 

John

Ik bestempelde psychologie en het bezoek aan een psycholoog vaak als zweverig en niet voor mij weggelegd. Helaas kwam ik in een situatie terecht waarin ik het zelf en met de mensen om mij heen niet meer ging redden.

Dankzij de hulp van Jeannette heb ik inzicht gekregen hoe om te gaan met rouwverwerking, hoge werkdruk en hoe dit te combineren valt met het sociale- en gezinsleven. Tijdens onze gesprekken gaf ze mij het gevoel dat er naar me werd geluisterd en dat ik mijn verhaal kon doen. Mijn traject is nu afgesloten en, mede dankzij de ondersteuning van Jeannette, kan ik nu zeggen dat ik om kan gaan met het verlies van een dierbare en alles een plekje heb kunnen geven. De scherpe randen zijn er van af!

Peter

Ik heb op regelmatige basis gesprekken gehad met Jeannette vanwege depressie-achtige klachten. Ik heb deze gesprekken als uiterst plezierig ervaren, mede door de prettige en begripvolle manier van communiceren met haar.

Het heeft mij altijd gefrappeerd dat zij uitstekend op de hoogte was van mijn problemen en de afspraken die we in eerdere sessies gemaakt hadden, zonder aantekeningen te maken tijdens de gesprekken. Deze vorm van therapie is voor mij erg persoonlijk en rustgevend geweest.

Indien nodig zal ik Jeannette zeker weer consulteren.

Gabriella

Mijn gesprekken met Jeannette heb ik zeer prettig ervaren. Ze is rustig en betrokken. In een moeilijke periode van mijn leven bood zij een luisterend oor. Na ieder gesprek ging ik weg met een positief gevoel en handvatten om beter met mijn situatie om te gaan. De gesprekken hebben mij erg geholpen. Nogmaals bedankt voor alles.

Peter

Geconfronteerd met een burn-out (werk gerelateerd) heb ik contact opgenomen met Jeannette. Het kennismakingsgesprek verliep prettig en ik voelde mij al snel op mijn gemak.

In de daarop volgende sessies (die altijd in een prettige en open sfeer plaatsvonden) in combinatie met de huiswerkopdrachten werd het mij steeds duidelijker wat de knelpunten waren. Jeannette zorgde ervoor dat ik mijzelf beter als persoon leerde kennen.

Dank zij de aanpak van Jeannette kwam er steeds meer inzicht wat uiteindelijk tot de burn-out had geleid. Die duidelijkheid gaf steeds meer rust en ik kon daardoor ook weer weloverwogen keuzes maken.

Hierdoor heb ik tevens t.a.v. het werk intussen duidelijke afspraken kunnen maken, om te voorkomen dat ik weer in dezelfde situatie beland. Dank zij Jeannette heb ik weer plezier gekregen in dingen en kijk weer anders naar de toekomst. 

Jamie

Wat ik op de eerste afspraak al positief vond is dat het eerst een kennismaking was. Bij afloop gaf Jeannette aan dat voor haar de klik er wel was en ze liet mij de vrije keus of dat voor mij ook zo voelde. Zonder klik immers geen resultaat.

Wat ik verder vond is dat de gesprekken voor mij niet als gesprek met een psycholoog voelden maar meer als met een  "gewone" gesprekspartner. Jeannette is zeer geïnteresseerd en ik had echt het gevoel dat ze goed luisterde, begaan en begripvol was.

Ik heb het als zeer positief ervaren. 

Anna

Zo'n jaar geleden kwam ik in aanraking met Jeannette. Ik was op zoek naar iemand die mij kon helpen met de verwerking van het overlijden van mijn broer.

Doordat hij zelfmoord had gepleegd, was het voor mij erg moeilijk om dit te verwerken, vooral de boosheid en de waarom vraag.Tijdens de gesprekken met Jeannette heeft zij mij laten inzien hoe ik hiermee om kan gaan, het accepteren van het feit dat je hier zelf niks aan  kan doen.

Het doen praten was voor mij het belangrijkste zodat ik kan accepteren wat er gebeurd is. Tijdens dit jaar is mijn opa ook overleden, dit gaf een terugslag. En ook dit werd besproken. Hierdoor kan ik nu alles een plekje geven en weer op een positievere manier in het leven staan.

Leonie

Voor mij was het niet de 1e keer dat ik behandeld werd in de psychologische zorg, ik heb eerdere wat minder goede, maar ook andere positieve ervaringen gehad. Toch zocht ik nu naar iemand waarbij ik me zeker weten 100% goed wilde voelen. Het gaat toch om de klik die je met elkaar hebt, wil de therapie ook aanslaan.

Bij Jeannette voelde ik me gelijk op mijn gemak, het is een fijne, rustige, omgeving in haar eigen huis waar de gesprekken plaatsvinden. Je voelt je dus geen nummer in een verzamelgebouw.

Jeannette laat je vooral naar jezelf kijken en geeft andere invalshoeken om over na te denken. Ze geeft je niet de illusie dat ze jouw problemen helemaal kan oplossen, maar ze begeleidt je in het proces om vooral jezelf te leren kennen en je te steunen waar je het nodig hebt.

Voor mij was dit een fijne manier om over mijn vraagstukken en problemen na te denken en zelf de weg weer terug te vinden naar een mooie balans. 

Ellen (58 jaar)

Vastgelopen in het rouwproces na het overlijden van mijn moeder had ik erg veel behoefte aan professionele ondersteuning. En dat is precies wat ik bij Psycholoog IJsselstein van Jeannette Smole heb gevonden. 

Jeannette beschikt over een groot empathisch vermogen en heeft veel specifieke kennis van het rouwproces. Door het delen van deze kennis, het geven van voorbeelden en het aanreiken van mogelijkheden om op andere manieren te kijken heeft Jeannette mij gesteund en verder geholpen.

Opdrachten waren onderdeel van het traject, maar altijd met de ruimte dit op mijn eigen manier en tempo te doen. Na 6 sessies kan ik weer zelfstandig verder met mijn rouwproces.

Erwin

Na een lange periode vol stress, merkte ik dat ik het moeilijk vond om me gelukkig te voelen. Tijdens de gesprekken met Jeannette leerde ik negatieve patronen begrijpen.

Ook kreeg ik inzicht in mijn persoonlijke bagage van vroeger en de wijze waarop dat nu nog steeds meespeelt.

Mede hierdoor kan ik warmere contacten met mensen hebben dan voorheen en ervaar meer rust.

Coos

Eind 2017 heb ik Jeannette verzocht mij te helpen om het verlies van mijn vrouw in december 2016 beter te verwerken en een plek te geven.

In een tiental ontmoetingen heeft Jeannnette mij laten inzien en voelen hoe ik op een andere wijze de dood van mijn vrouw kon verwerken.

Haar wijze van benaderen heeft mij veel meer inzicht gegeven in mijn eigen persoonlijkheid en de wijze waarop Jeannette met mij omging was zeer vertrouwd en eigen.

Mede door haar inbreng en de wijze van luisteren heeft zij mij uit een dal gehaald en nu voel ik mij sterker en wijzer en mijn inzicht in mijzelf is beter geworden.

Man/65+

Ik (man/65+) heb me gericht tot Jeannette vanwege een relatieprobleem met mijn dochter. Al jaren (denk ik) vindt zij dat ik als vader niet aan haar verwachtingen voldoe en door een voor haar onoverkomelijk voorval midden dit jaar (het veronachtzamen van de sterfdatum van haar broer/mijn zoon) was voor haar de maat zo vol dat zij definitief het contact met mij heeft verbroken. 

Mijn vraag aan Jeannette was: hoe geef ik deze contactbreuk plaats in mijn leven én wat te doen: de keuze van mijn dochter respecteren of alles op alles zetten voor contactherstel. Ik heb Jeannette ervaren als een goed luisterend en invoelende hulpverlener die probeert ook de gevoelens van de ander (mijn dochter) te begrijpen/te duiden.

En, belangrijk: nergens was zij oordelend; alleen luisterend en signalerend. Steeds probeerde zij de essentie boven water te krijgen van hetgeen ik vertelde en gaf daartoe ‘opdrachten’ mee (bijv.: “waar moet aan voldaan worden in geval van herstel”, “wat betekent familieband”). Concrete oplossingen heb ik nog niet, maar wel meer rust met het gegeven dat het is zoals het is en een aanzet tot ‘loslaten’.

Jeannette, dank je wel.

Suuz

Ik had besloten hulp te zoeken vanwege mijn gebrek aan een positief toekomstbeeld. Na wat onderzoek ben ik bij Jeannette uitgekomen en ik ben erg blij dat ik de stap heb genomen. 

Na 2 sessies met Jeannette begon ik al anders tegen mijn situatie aan te kijken, begon ik te bedenken wat ik wou voor de toekomst en hoe de toekomst eruit zou zien zonder en met bepaalde factoren.

Hierin heeft Jeannette mij uitstekend begeleid, ondanks dat ik het af en toe erg moeilijk had en niet wist wat ik wou heeft zij mij 2 kanten laten zien en zelf laten kiezen. Ook merkte ik na een aantal sessies dat ik minder "moodswings" had en mijzelf weer begon terug te vinden.

Ze boodt mij een luisterend oor en goed advies met goede opdrachten om verder te denken ook als ik even niet in sessie was met haar.

Jeannette ik wil je via deze weg ontzettend bedanken voor al je hulp en begeleiding. Ik wens je veel succes met al de patiënten die je nog gaat helpen en ik vind je een echt topmens! 

Dank je wel.

Annemarie

Ik ben heel erg geholpen door Jeannette haar professionele werkwijze. Wat ik heel fijn vond is dat ze er voor zorgt dat je zelf gaat na denken over de beste oplossing.

Ik heb altijd mijn verhaal goed kwijt gekund en altijd het gevoel gehad dat mijn probleem serieus genomen werd. 

Anna en Ron

Wij hebben samen besloten verder met elkaar te gaan. Wij hebben veel van de relatietherapie geleerd en gaan hier actief mee aan de slag.

We hebben veel vertrouwen in een positieve toekomst voor ons samen. Wij willen je hartelijk danken voor je bijdrage hierbij. Het heeft ons erg geholpen.

Wij hebben vanaf nu onder andere een vaste oppas waar de kinderen dol op zijn en wij nemen meer tijd om aan onze relatie te werken dan daarvoor.

Lars

Gedurende de jaren die vorderen, ben ik steeds meer op de automatische piloot gaan leven en verloor ik de details om me heen. Zaken als echtscheiding, verlies van dierbare en verandering in relationele sfeer, zijn belangrijke dingen om bewust aan te pakken en niet te zien als enkel één van de kronkels op je pad. Hierdoor werd ik minder bewust van mijn opgroeiende kinderen en miste ik verdieping in mijn relatie tot mijn partner.

Dit resulteerde in onbeheersbare en onterechte woede naar mijn meest dierbaren.
Bij Jeannette vond ik iemand die naar mijn verhaal luisterde, observeerde en uiteindelijk met opdrachten kwam, die je een aanzet gaf tot nadenken.

Steeds verder in de behandeling merkte ik dat ik bewuster ging leven, genieten en alles om me heen steeds meer begon te waarderen. De woede werd beheersbaar door niet alleen aan jezelf te werken, maar ook door alles in perspectief te zien.

Nu is de behandeling afgesloten, maar wanneer ik de behoefte heb om zaken te bespreken, weet ik dat ik welkom ben en dat ik weer goed geholpen wordt.

Ans

Beste Jeannette,

“Merci” voor de “verhelderende/meelevende en inlevende sessies” met de heerlijke koffie!

Voelde me tijdens de sessies steeds weer “oprecht gezien en gehoord!”

“Merci” vanuit mijn hart.

Dick

Nadat ik opnieuw tegen een burn-out aan liep en het voor mij onvermijdelijke gevolg: een depressie, was ik nu op zoek naar een-op-een gesprekken in plaats van groepstherapie. Belangrijk voor mij is dat er een klik is met de psycholoog of therapeut.

Ik vond Jeannette via internet en de reviews die ik las spraken mij al erg aan.

Ondanks dat zij behoorlijk vol zat kon ik toch op redelijk korte termijn een afspraak maken waarbij de mogelijkheid om in de avond af te spreken erg handig is als je (weer) werkt.

De klik was er meteen en dit komt denk ik omdat zij heel begripvol is zonder te “soft” te zijn en vooral omdat zij luistert en reageert zonder te schrijven waarbij zij zich alles lijkt te herinneren alsof je de enige cliënt bent die ze heeft.

Door mij gerichte vragen en opdrachten te geven heeft ze mij uitgedaagd om mijzelf beter te leren kennen en samen een goed plan te maken om beter op mezelf te leren letten.

Bedankt Jeannette, ik heb echt het gevoel dat ik nu die vervelende periodes in de toekomst kan voorkomen.


Linda en Geert

Het meest effectief in de aanpak was voor ons het feit dat je volop de gelegenheid kreeg om te praten, gevoelige onderwerpen vrij op tafel te leggen en dat er goed geluisterd werd en tussen de regels door werd gelezen.

Irma 

Om hulp vragen werkt bevrijdend

Het overlijden van mijn huisdier was de laatste in een reeks ingrijpende gebeurtenissen voordat ik hulp zocht. In de tijd die hieraan voorafging was ik geconfronteerd met misbruik van vertrouwen en overkwam mij een ernstig fietsongeval in het buitenland. De lichamelijke verwondingen waren hersteld, maar de psychische verwondingen, geheugenverlies en concentratiestoornissen leverden overweldigende gevoelens en emoties op die tot veel angst en verwarring hebben geleid. En toen ging mijn relatief jonge huisdier dood en zocht ik professionele hulp bij Jeannette Smole.

Omdat ik veel belemmeringen ervoer van het psychische trauma van het fietsongeval, gaf Jeannette mij het duwtje dat ik nodig had om opnieuw medische hulp in te schakelen. Via de neuroloog kwam ik bij de revalidatiearts en tenslotte in een multidisciplinair team dat mij leerde omgaan met het letsel. Wat vond ik het mooi dat ‘mijn eigen’ psycholoog Jeannette, de psychologische interventie binnen het team voor haar rekening wilde nemen. Ik voelde mij bij haar vertrouwd, veilig en zij leerde mij keuzes maken, angsten overwinnen, emoties beheersen, over mijn gevoelens praten en heel belangrijk: ‘voor mijzelf zorgen’. Door dit tijdens de sessies praktisch te oefenen, heb ik geleerd dit toe te passen wanneer dat nodig is.

Ook bij andere levensvragen soms heel persoonlijk, bij het maken van keuzes en bij activiteiten in mijn professionele praktijk is zij een fijne sparringpartner. Met haar professionele hulp op maat en inspiratie, heb ik een enorme ontwikkeling en persoonlijke groeispurt doorgemaakt. Ik heb mijn mogelijkheden teruggevonden.

Ingeborg

Via een goede vriendin kwam ik bij Jeannette Smole terecht voor een orienterend gesprek. Hierin werd duidelijk aangegeven dat beide partijen vertrouwen moesten hebben in een verdere samenwerking c.q behandelrelatie. In het afgelopen jaar heeft Jeannette mij geholpen inzicht te geven in de keuzes die ik maak, mijn denkpatroon en heeft zij mij geleerd mijn grenzen vooral prive beter te bewaken.

Jeannette is een zeer deskundige therapeut, integer en een goede gesprekspartner. Ik kan het dan ook een ieder aanraden om met haar contact op te nemen.

Ilonka

Ik heb de gesprekken bij Jeannette als helpend en steunend ervaren. Door een paar opdrachten en door treffende vragen heeft zij mij geholpen de draad weer op te pakken na een scheiding.

De eerste twee gesprekken waren samen met mijn (inmiddels) ex-partner en ook dat was goed, gaf inzicht in de keuzes die we moesten maken of al gemaakt hadden.

Jeannette is oprecht geïnteresseerd, komt in latere gesprekken terug op dingen die je eerder gezegd hebt waardoor verbanden duidelijk worden.

Het luisterend oor van een buitenstaander met verstand van zaken was voor mij belangrijk in een roerige periode. Gaf ook ruimte aan de tranen en emoties die te midden van alle praktische rompslomp soms wat weggestopt dreigden te raken.

Jeannette, nogmaals dank voor je aandacht.

W. (man)

Door mijn toch wel lastige gevoel van schuld (vooral naar mijn zoon) door een scheiding, wilde ik toch eens kijken of hier niet iets aan te doen was.

Ik heb Jeannette gevonden door simpel zoeken op internet. Op basis van de recensies heb ik zelf de stap gewaagd om eens met haar te gaan praten.

Ik was heel erg sceptisch, zoals ik dat ben met alles wat te maken heeft met dit soort vormen van hulpverlening. Na wat teleurstellende ervaringen met verschillende instanties dacht ik eigenlijk dat dit ook wel op eenzelfde soort teleurstelling uit zou gaan lopen.

Echter werd ik nu positief verrast. Jeanette luistert, observeert, en (voor mij ERG belangrijk) onthoudt wat je vertelt. Dit komt over als oprechte interesse in de situaties, en dat is/was denk ik voor mij erg belangrijk. Dit maakte het voor mij veel makkelijker om samen aan een probleem te werken.

Samen creëert ze een plan van aanpak welk volgens haar het beste bij de situatie en persoon past. Soms een opdracht, en soms "gewoon" praten, praten en nog meer praten.

Voor mij persoonlijk heeft dit toch wel onverwachts een aanpassing aan mijn manier van denken en doen bewerkstelligd waar ik me veel rustiger door ben gaan voelen.

Ik ben er nog niet helemaal, maar door Jeannette kan in ieder geval weer makkelijker omgaan met verschillende moeilijke situaties welke er ongetwijfeld (en jammer genoeg) nog gaan komen. Ik sta sterker in mijn schoenen en mijn schuldgevoel neemt niet meer direct de overhand.

Nogmaals dank je wel voor al je hulp Jeannette. 

Justine

Jeannette was voor mij in de periode na mijn scheiding een rustige, betrouwbare en alerte getuige van mijn zoektocht naar mijn nieuwe zelf. Ze wees me soms de weg en gaf me op andere momenten alle ruimte om die zelf vinden.

Ik wist me altijd gesteund, rationeel en emotioneel, welke richting ik ook koos.

Ze bevestigde me in de stappen die ik zette en de voortgang die ik boekte, en wees me op valkuilen als dat nodig was.

Lisa

Ik besloot contact met Jeannette op te nemen toen ik het gevoel had mijzelf kwijt te zijn en niet meer wis hoe ik bij mijzelf terug kon komen. Mijn vriend en ik belandden in een vicieuze cirkel van frustraties waar ik niet uit wist te komen.

Jeannette heb ik ervaren als een heel warm, begaan, begripvol en vriendelijk mens. Ik had vanaf het eerste gesprek sterk het gevoel dat ze mij zág en oprecht begaan was. Dat was heel fijn. Na elke afspraak kreeg ik een vraag om thuis mee aan de slag te gaan. Hierover nadenken zorgde ervoor dat ik mij weer bewuster werd van mijzelf én van mijn vriend.

Ik ben gaan inzien wat belangrijk is voor mij, wat mij energie geeft en daar actie op te ondernemen. Het besef dat ik mijn vriend niet kan veranderen zorgde ervoor dat ik mij veel meer verbonden met hem voelde. Het gevoel van frustratie dat ik had in zijn richting toen ik mijn eerste gesprek met Jeannette had, heb ik al maanden niet meer ervaren.

Jeannette... dank je wel! 

Marian

Ik kwam eigenlijk bij Jeannette voor rouwverwerking maar er kwamen zoveel meer dingen aan de orde. Jeannette luisterde, we kletsten samen (zo voelde het voor mij) en ik kreeg opdrachten mee naar huis die we vervolgens bespraken. Ze heeft me enorm geholpen terwijl ik van tevoren niet eens wist dat het nodig was en ik voel me nu zoveel beter. Bedankt! 

Marc

Jeannette heeft mij geholpen bij het achterhalen van de oorzaak van mijn terugkerende onrust in mijzelf. Door deze onrust zijn er allerlei problemen in mijn leven ontstaan. 

Door de gesprekken die ik met haar heb gehad ben ik erachter gekomen waar deze onrust vandaan komt en hoe ik hiermee om moet gaan. Dit is voor mij heel verhelderend geweest. 

Ik kan dit nu beter herkennen en heb handvaten gekregen hoe ik de onrust om kan zetten naar rust. Jeannette is een echte vakvrouw en ik kan haar aan iedereen aanbevelen.

Lisette

Jeannette heeft mij enorm geholpen bij de zoektocht naar mezelf. Eigenschappen zoals zelfvertrouwen, innerlijke kracht  en zelfbewustzijn zaten zo verstopt dat ik er niet (meer) bij kon.

Ik stond op een belangrijk moment in mijn leven waarin ik een keuze moest maken. Die eigenschappen had ik daarvoor juist zo nodig! De druk zorgde ervoor dat ik geen kant meer op kon en stil stond.

De gesprekken met Jeannette en vooral de doeltreffende thuis ‘opdrachten’, zorgden ervoor dat ik weer in beweging kwam en ruimte voelde om met vertrouwen mijn eigen proces te volgen. Dat gaf rust waardoor ik ook betere afwegingen kon maken over de weg die ik wilde inslaan. Fijn dat Jeannette mij heeft begeleid mijn eigen weg weer te vinden. 

Warm, betrokken, rustig, de juiste vragen op het juiste moment… bedankt! 

Ruud

Jeannette heeft me volle aandacht gegeven en oprechte belangstelling voor mijn situatie getoond. Zij stelt zeer gerichte vragen die je aan het denken zetten over jouw situatie, gedachten, gedrag en gebeurtenissen. Zij heeft me op die manier meer zelfinzicht gegeven, helpen relativeren en laten inzien dat je, door meer op je gevoel af te gaan, makkelijker en bewuster keuzes maakt en kenbaar maakt naar je partner.  

Door beter mijn grenzen te bepalen en te bewaken ben ik bewuster en zelfverzekerder  geworden. Ik kan nu eerder en makkelijker ook mijn gevoelens en gedachten formuleren en binnen mijn relatie bespreken. En dat heeft mijn relatie versterkt.  Dank voor je hulp Jeannette! 

Jacqueline

Jeannette is voor mij een warme vrouw, die goed kan luisteren. Bij ieder vraag die zij stelt, stelt zij zich rustig op, zodat je die vraag ook echt op jouw manier kan beantwoorden. Je kunt de tijd nemen! En dat is in deze gehaaste tijd een verademing!

Het is soms nodig om met iemand te praten, die jou niet kent. Het mooie hiervan is dat Jeannette, daardoor ook vragen stelt, die ander mensen in je omgeving nooit meer vragen.

Echtpaar van middelbare leeftijd

We willen je danken voor je hulp en goede gesprekken die ons beide inzicht en moed hebben gegeven.

Je uitspraak “de fundering is goed er is alleen veel puin opgevallen. We moeten er voor zorgen dat jullie de fundering weer zien en voelen” was voor ons de uitspraak die alles samenvatte.

Peter

Ik kwam bij Jeannette na een periode van enkele jaren met toenemende angst en paniekklachten, die van soms licht aanwezig naar steeds vaker en heftiger, in meerdere situaties de kop op staken. Na hier al ergens anders voor in behandeling te zijn geweest, bleef de angst en paniek vaker en heftiger toeslaan zonder dat ik dit zelf in goede banen had weten te leiden.

Bij Jeannette heb ik na ongeveer acht sessies een verandering doorgemaakt die ik vooraf niet voor mogelijk had gehouden. Ik ging van angstig en soms ook heftige paniek naar meer rust, acceptatie en kreeg ik bij Jeannette het vertrouwen in mijzelf weer terug waardoor mijn klachten gedaald zijn tot bijna niet meer noemenswaardig.

Dit leidde ertoe om weer nieuwe dingen in mijn leven toe te laten als weer gaan studeren, nieuwe plekken bezoeken, uitgaan en weer te gaan sporten in teamverband. Dit heeft niet alleen voor mij, maar ook voor mijn gezin zo'n enorme positieve vooruitgang gebracht dat ik enorm dankbaar ben dat ik toen de stap heb genomen om bij Jeannette binnen te stappen.

Dick

Eind vorig jaar eindelijk de stap gezet en contact gezocht met Jeannette. Op dat moment had ik erg veel last van stress en slapeloosheid wat mij hinderde in mijn dagelijks functioneren. De stress werd primair veroorzaakt door een arbeidsconflict situatie en ik had hulp nodig om e.e.a. weer hanteerbaar te krijgen. Jeannette heeft mijn probleem direct goed ingeschat en erkend.

Na een paar sessies voelde ik me al wel wat beter maar de conflict situatie op het werk bleef in een impasse. Ook daar wist Jeannette raad mee, zij wist de goede dingen te vragen en te zeggen wat mij enorm geholpen heeft. De opdrachtjes die Jeannette aanreikte hielpen mij goed om de zaken weer in perspectief te gaan zien. Ik ben Jeannette erg dankbaar voor alle hulp en advies.

Rosalie

Jeannette heeft geholpen om duidelijkheid te krijgen in de wirwar aan gevoelens. Die duidelijkheid maakt dat ik weer de goede vervolgstappen kan zetten in mijn leven.

De manier waarop Jeannette mij terug brengt bij de essentie van mijn gevoelens is heel effectief en doeltreffend. Ik voel mij gezien en gehoord.

Bedankt!

Julia

Er is niet alleen ruimte voor 1 situatie of 1 'probleem', alles hangt samen in je leven. Waar wil je vandaag over praten of aan werken? Er is plek voor jou als persoon en niet 1 situatie of 'probleem'. 

Yvonne

Eind vorig jaar heb ik de stap gezet om hulp te zoeken.

Er gebeurden veel dingen om ons heen en in ons leven, waardoor ik er zelf niet meer uit kwam. Voor mij was het een hele grote stap om hulp te zoeken, maar Jeannette heeft mij heel goed geholpen. Ze begreep mij heel goed en heeft me hele goede adviezen gegeven zodat ik met de problemen om kon gaan. Door de gesprekken heb ik ook de stap durven zetten om een training te gaan doen. Wat me ook heel erg heeft geholpen.Ze luisterde altijd naar mijn verhaal en ze voelde de dingen heel goed aan. Ik heb hele fijne gesprekken gehad en in een half jaar tijd ben ik erg veranderd en kan ik veel beter met moeilijke dingen omgaan. En kan ik weer echt genieten van alle mooie dingen in mijn leven. Jeannette is een heel fijne vrouw om mee te praten, ze laat je je verhaal doen en helpt je te zoeken naar oplossingen.

Maria

Begin dit jaar heb ik contact gezocht met Jeannette omdat ik erg last had van stress en de gebeurtenissen in mijn leven niet meer overzag. Ik moest hulp krijgen om weer de rust in mijn leven terug te vinden. Jeannette heeft mijn probleem gelijk heel goed erkend. Wist precies de goede dingen te vragen en te zeggen. Al snel voelde ik mij rustiger en beter in het leven staan. Mensen gingen ook aan mij zien dat het beter ging en ik kon alles meer een plekje geven. Ook door de handvatten en opdrachten kon ik alles beter aan en het in een goed daglicht bekijken. 

Ik ben Jeannette erg dankbaar. Door haar kan ik veel beter omgaan met stressvolle situaties en omgaan met de moeilijke situaties in mijn leven. Ook de begeleiding in mijn relatie was erg prettig. Ik raad haar echt aan bij anderen. Ze veroordeelt niet en doet met hart en ziel haar werk. Het is fijn te weten dat de deur altijd open is mocht er behoefte zijn aan een gesprek. Mocht dit nodig zijn in de toekomst zal ik het zeker doen.

Ontzettend bedankt voor je steun en sturing.

Corine

4 Jaar geleden kwam ik voor het eerst bij Jeannette na het overlijden van mijn allerbeste vriendin. Er bleek veel onverwerkt verdriet te zitten waardoor ik niet uit het verdriet om mijn vriendin kwam. Door middel van opdrachten, zoals het schrijven van brieven aan o.a. mijn vriendin en daarover in gesprek gaan met Jeannette, kwam ik toe aan het verwerken van mijn verdriet. Voor mijn vriendin had ik een klein beeld gemaakt en dat werkte heel therapeutisch.

Jeannette moedigde mij aan om hierin verder te gaan, mijn creativiteit te gebruiken in het verwerken van onverwerkt verdriet. Dit resulteerde in een voor mij heel bijzonder, betekenisvol beeld. Jeannette gaf mij de plek, ruimte en tijd voor mijn verdriet, het mocht er zijn. Ik voelde me gehoord en gezien. Jeannette deed dit met zoveel warmte, rust en respect.

Hierdoor was voor mij de drempel niet meer hoog om nu na 4 jaar, weer een afspraak bij haar te maken ivm het overlijden van mijn peettante. Ik wilde voorkomen dat ik weer heel diep zou komen in mijn verdriet. Maar ik bleek al zoveel sterker te zijn dan 4 jaar geleden dat ik nu veel beter met het verdriet om kon gaan. Ook nu voelde me ik weer zo gehoord en gezien door Jeannette en was er ook weer die warmte, rust en respect.

Waar ik 4 jaar geleden een lange weg en vele gesprekken had te gaan, had ik nu aan 3 gesprekken genoeg. Enerzijds jammer want de gesprekken waren erg fijn maar het is ook goed zo.Ik weet dat ik het zelf kan, er zullen zo nu en dan (diepe) dalen komen maar ik weet nu dat ik sterk genoeg ben om er ook zelf weer uit en weer in balans te komen.

Dank je wel Jeannette!

Chantal

Onlangs heb ik een traject afgerond bij Jeannette ivm beginnende burn-out klachten en omgaan met angst. In een korte tijd heeft zij mij er weer bovenop geholpen, niet alleen voor de korte termijn maar ook om in de toekomst er beter mee om te gaan. Mijn mindset is veranderd.

Ik ben haar heel dankbaar.

Grietje

Ik ben blij om bij Jeannette Smole te zijn geweest. Eerst was het de bedoeling om relatietherapie te volgen. Al snel ging ik individueel met Jeannette verder. Ik kon me daar alles vertellen omdat het een begrijpende, hartverwarmende vrouw is.

Jeannette heeft mij geholpen om van bepaalde dingen bewust te worden. Rust te brengen in mijn hoofd en veel zaken op een rijtje te zetten. Ik vond het erg fijn om bij Jeannette te mogen komen.

Dank je wel voor de fijne gesprekken

Kim

Na een aantal jaar geleden bij Jeannette geweest te zijn rondom een familiekwestie ben ik onlangs weer langsgekomen voor burn-out klachten. Jeannette laat je door de juiste vragen te stellen zelf inzien wat er precies speelt en hoe je stappen kunt zetten om dit te veranderen. Juist doordat ze het je zelf laat ontdekken kun je er ook echt mee aan de slag en heb je er de rest van je leven iets aan.

Ik kan iedereen aanbevelen bij Jeannette langs te gaan! 

Daniëlle    

Na een eerdere goede ervaring met Jeannette wederom contact met haar gezocht aangaande een familiekwestie. 

Zij heeft mij wederom een luisterend oor geboden en heeft mij op weg geholpen om een weg te vinden in deze familiekwestie. 
Zij is een vrouw die haar vak verstaat!
Nogmaals dank!

Wendy

Een bevrijding

Ik zat zo vast in mijn eigen gedachten patroon na een voor mij zware periode dat mijn huisarts me doorverwees naar een psycholoog! Mijn keuze viel op Jeannette Smole, omdat zij ervaring had op het gebied van rouwproces. Het klinkt misschien gek, maar voor mij voelde mijn scheiding aan als rouwproces. Nooit durfde ik dat hardop te benoemen, maar bij Jeannette durfde ik het wel te benoemen en haar reactie was zo warm en ik voelde me daardoor begrepen. Dit was mijn eerste stap ik begon na een lange tijd voor het eerst weer te praten hoe de zware periode voor mij is geweest. Jeannette gaf mij het gevoel van vertrouwen terug en haar geloof in mij dat het weer goed met mij zou komen heeft ze waar gemaakt. De gesprekken met haar waren soms confronterend voor mijzelf, omdat ik met verschillende oefeningen inzicht kreeg over mijn eigen gedrag. Aan de andere kant inspireerde het mij ook, want het gaf me ook veel inzicht over hoe ik in elkaar zit en hoe ik dus reageer op heftige situaties die je in het leven tegenkomt. De gesprekken en de oefeningen hebben mij sterker gemaakt. Ik leef niet meer in het verleden, maar weer in het nu met dromen voor in de toekomst.

Ik kan een ieder Jeannette aanbevelen, ze is doortastend, warm, vertrouwd, confronterend en inspirerend!

Marloes

Na ruim 4 vier maanden naar psycholoog Jeannette Smole te zijn geweest, voel ik me een ander mens. De rust die ik voelde maakte mij erg rustig van binnen. Er werd goed naar me geluisterd. Na de eerste sessie kon ik gelijk mezelf zijn. Wat me opviel is dat de dingen die ik vertelde, bij andere sessies altijd precies onthouden werden. En dat gaf mij het gevoel "Er wordt naar me geluisterd". Ik heb er veel aan gehad, vooral de oefening die ik de rest van mijn leven kan gebruiken.

Bedankt voor alles!

Lisette

Nadat ik begin vorig jaar met  burn-out klachten thuis kwam te zitten ben ik op advies van de huisarts op zoek gegaan naar een psycholoog. Zo kwam ik bij Jeannette terecht. Jeannette heb ik ervaren als een warm, lief,  en integer mens, ik voelde me al snel op mijn gemak bij haar. 

Tijdens de sessies ontdekte  ik dat ik mezelf was kwijtgeraakt de afgelopen jaren door me vooral aan te passen aan mijn omgeving en nooit echt even stil te staan bij wat ik nu zelf eigenlijk wilde en nodig had.

Al die tijd dat ik haar bezocht gaf ze me het gevoel dat ze naast me stond, dat we samen werkten aan mijn herstel. Nu ben ik in middels zover dat ik het weer zelf kan oppakken. Mocht het  nodig zijn dan zal ik zeker niet twijfelen om weer een afspraak te maken, het idee dat dat kan is heel erg prettig!

Dankjewel Jeannette, voor alle fijne gesprekken en oefeningen die mogelijk maakten dat ik mezelf  heb teruggevonden en weer meer grip heb gekregen op mijn eigen leven.

Toon en Monique

Het was voor ons een grote stap om naar een psycholoog te gaan omdat je denkt dat je het allemaal zelf wel kan. Maar helaas we kwamen er niet uit samen en zijn uit eindelijk héél blij dat we naar Jeannette gegaan zijn.

Zij heeft ons in een paar sessies geleerd om te kijken naar wat belangrijk is en wat we kunnen veranderen om er samen beter uit te komen. De gesprekken en de simpele opdrachten die zij mee gaf naar huis hebben ons ontzettend geholpen.

En we zaten snel weer op één lijn zo snel hadden we niet durven hopen.

Dus voor mensen met twijfels, twijfel niet en neem de stap wij hebben er héél veel aan gehad en kunnen nu weer samen verder met een positieve blik op de toekomst.

Jeannette ontzettend bedankt zonder jou was dit niet gelukt.

John

Allereerst nog erg bedankt Jeannette voor je hulp. Door onze gesprekken ben ik me meer bewust gemaakt waar mn valkuilen lagen waar ik tegen aan liep.

Hierdoor kan ik nu ook beter overweg waar mn eigen prioriteiten liggen zodat ik niet overloop in te veel dingen.

Ook ben er weer achter gekomen wat het belangrijkste is in mn leven. Iets wat ik een beetje kwijt was geraakt.

Weet wel dat ik het zelf moest doen. Maar met jou hulp heb ik alles weer op de rit.

Paul

Ik ben erg tevreden met het behaalde resultaat na enkele sessies.

Ben er mentaal op vooruit gegaan en op het werk is dit ook merkbaar.

Met dank aan mv Smole.

R en A

Wij zijn bij Jeannette terecht gekomen met als doel onze relatie te verbeteren.
Wij hebben dit als zeer prettig ervaren waarbij we in een fijne omgeving alle problematiek op tafel konden leggen.
In stukjes zijn wij hier dieper op ingegaan, waarbij alle ruimte was om van onderwerp te switchen wanneer dit nodig was.
Dank zij jou zijn wij als individuen maar is ook onze relatie enorm verbeterd.

Angelique

Ontzettend bedankt voor alle steun in de afgelopen maanden.

Deze maanden zijn ontzettend moeilijk voor mij geweest door de geboorte van mijn dochter en tegelijkertijd het verliezen van mijn vader. Leven en dood stonden dicht bij elkaar.

Jij hebt me door alle stappen heen geholpen. Met een luisterend oor, diverse inzichten en tips.

Bedankt voor al je hulp!

Andreas en Chantal

Wij hebben in een relatief korte tijd heel veel geleerd van Jeannette. Onze communicatie, bewustzijn en houding naar elkaar is enorm verbeterd. Wij zijn nu samen weer sterk genoeg om de toekomst aan te kunnen.

Achteraf gezien, hadden we dit veel eerder moeten doen.

Bedankt dat wij het afgelopen jaar goed kunnen afsluiten en het komend jaar veel beter kunnen beginnen.

Jolanda

Na het overlijden van mijn schoonmoeder was ik even de weg kwijt. In 6 jaar tijd waren mijn ouders en schoonouders overleden. 3 waren dement geworden. De tijd van begeleiding en zorg was een vast deel van mijn leven geworden. Dat zorg-onderdeel viel in augustus jongstleden weg. Het wegvallen van de zorg voelde als een amputatie. Ik wist meteen dat het zoeken van een 'professioneel oor' belangrijk was. Op de website van Jeannette vond ik zoveel aanknopingspunten dat ik meteen een mail stuurde. Jeannette belde heel snel, en ik kon een paar dagen later al komen. De 5 gesprekken die ik heb gevoerd waren vertrouwd en heel prettig. De handreikingen, in de vorm van kernwoorden (bijv mijn intern kompas was even van slag,) die ik heb gekregen neem ik mee voor de rest van mijn leven.
Dank, Jeannette, dat je zo snel kon doorgronden wat mijn problemen waren. Ik heb nu erg snel de draad weer opgepakt van een leven zonder intensieve zorg voor anderen. Ik mag mijn eigen leven leiden.

Lilian

Door de gesprekken samen met jou, Jeannette, voel ik mij gehoord en krachtiger geworden.

Dank je voor het laten zien, voelen/ervaren door visualisatie oefening, waar ik als het nodig is, mijn kracht kan hervinden!

Mirelle

De sessies bij Jeannette heb ik als heel prettig ervaren. Het waren fijne gesprekken. Dmv opdrachten, die soms best pittig waren, heb ik veel over mezelf geleerd en ben zelfverzekerder geworden.

Het overlijden van ons zoontje draag ik voor altijd met me mee maar mijn 'wond' is een litteken geworden.
Jeanette, heel erg bedankt!

Trees

Wat vind ik het fijn dat ik mezelf heb terug gevonden.

Alles wat je belooft op je website maak je waar.

Je bent SUPER!!!

Jeffrey en Bianca

We zijn bij jouw terecht gekomen met relatieproblemen. Onderling spraken we steeds minder over onze gedachten en verwachtingen. Samen kwamen wij er niet meer uit.

Je hebt ons aangemoedigd te praten en ook de onderwerpen die we niet wilden of konden bespreken, toch naar voren te brengen.

In alle vertrouwen en na een aantal sessies zijn we samen weer een weg in geslagen. Hiervoor willen we je graag bedanken.

Samantha (28 jaar)

Ik ben bij Jeannette terecht gekomen door het overlijden van mijn vader.

Al meteen bij het eerste gesprek voelde het heel vertrouwd. Jeannette is heel begripvol, en echt een luisterend oor.

Ik heb in mijn leven al het een en ander meegemaakt, en toen mijn vader overleed werd dit allemaal te veel. Samen met Jeannette heb ik veel gepraat en dit heeft echt geholpen.Ook de opdrachten die ze mij mee gaf hebben mij goed gedaan.

Ik zit nu weer lekker in mijn vel, en ik ben nu echt weer gelukkig.

Jeannette echt ontzettend bedankt voor alles. Veel liefs van Samantha

Ketlin (ziekteverwerking en levensproces) (weet niet zo goed hoe ik het proces het beste kan benoemen, gaat namelijk ook wel echt over een stukje onbegrepen door de wereld)

Na het doorlopen van een lang ziekte- en zelfontwikkelings proces ben ik bij Jeannette terecht gekomen om de laatste puntjes op de i te zetten.

Tot mijn opluchting trof ik nu eindelijk eens een psycholoog die slimmer is dan ik en door mijn valkuilen heen kon prikken.

Hierdoor kon zij mij de nodige handvatten geven om mijzelf op een andere manier te kunnen bekijken en korte metten te maken met mijn lage zelfwaardering en onrealistische angsten.

Nu zie ik mijzelf in een heel ander licht en kan weer door op een betere manier dan ooit tevoren. De inzichten over mijzelf blijven nog steeds binnen druppelen om mijn leven een andere wending te kunnen geven.

Dank je Jeannette voor je input!

Lucienne

Door de therapie ben ik nu weer in staat over dingen te praten met mijn partner, ook als het niet leuk is, niet meer zeggen wat hij wil horen, maar openheid naar elkaar. Dit is voor mij grote winst, want ondanks 30 jaar huwelijk, koos ik vaak voor de makkelijkste weg, zwijgen en het alleen over goede dingen hebben.Dit heeft ons weer dichter naar elkaar gebracht.

Veerle

Ik ben bij je gekomen naar aanleiding van mijn burn-out. Ik was erg huiverig voor therapie, bang dat ik niet tot de kern zou kunnen komen, zat emotioneel erg op slot, had moeite met vertrouwen en opende ook niet makkelijk. Wat ik heel erg prettig vond dat ik me direct veilig bij je voelde, geen verwachtingen, geen oordeel en erg belangrijk voor mij, geen zweverig gedoe . Als het me niet lukte om tot de kern te komen was er geen druk en middels praktische oefeningen bracht je me toch daar waar ik zelf niet kwam.

Ik heb geleerd weer te genieten, te vertrouwen en te voelen. Ik leef weer vanuit mijn eigen gevoel en behoeften en kan hierbij op de juiste wijze en met een goed gevoel bij mezelf te blijven!

Ik wil je heel hartelijk bedanken voor je hulp.

Ninke

Ik heb allereerst een veilig gevoel gehad, een plek waar ik zonder oordeel verdriet kon hebben en zeggen wat ik wilde.
Je had begrip en kon me met praktische opdrachten helpen om naast de overduidelijke reden waarom ik verdriet had inzicht geven waarom het zo diep zat en hoe hier mee om te gaan.

De consulten bij jou hebben me innerlijke rust gegeven, stabiliteit en ruimte.

Dave en Danielle

Mijn man en ik kwamen bij Jeannette terecht in verband met de dood van ons kindje. Al vanaf het eerste moment gaf zij ons een goed gevoel wat erg belangrijk is om samen een rouwverwerkingsproces in te gaan. Door de vele gesprekken waarbij zij een luisterend oor bood, ons handvaten aanreikte hebben wij de dood van ons kindje gaandeweg een plekje kunnen geven. Jeannette is iemand die haar vak verstaat! Dank voor alles wat je voor ons gedaan hebt!

C en A (66 en 64 jaar)

Mijn man en ik zijn bijna 45 jaar getrouwd en dan denk je dat je elkaar toch heel goed kent.
Maar toch ook wij kwamen er samen niet goed meer uit.
Wij hebben de hulp aan Jeannette gevraagd.
Toen Jeannette de deur voor ons open deed kregen wij het gevoel van dit zit goed.
Wat n (h) eerlijk mens en betrokken vrouw is Jeannette.
Jeannette is n vrouw die naar je luistert,niks geen Laptop of pen en papier.Ze is heel rustig,je voelt je meteen op je gemak bij haar.
Ze luistert goed waardoor ze op dingen terugkomt,ze geeft handreikingen cq oplossingen,ze is niet bevooroordeeld,ze oordeelt niet,ze heeft nog humor ook.
Wij zijn zo blij dat we bij Jeannette zijn geweest.Jeannette heeft de vonk tussen ons weer aangewakkerd.
Wij zijn er sterker en dichter tot elkaar uitgekomen.

Richard

Vorig jaar kampte ik met klachten van overspannenheid door problemen op het werk en de ziekte van mijn vader. Haar aandacht voor mij als persoon hielp mij om mezelf open te stellen om mijn situatie uit te leggen. Jeannette stond open voor mij en mijn verhaal en wist altijd goede vragen te stellen en door te vragen waar nodig. De inzichten die ik dankzij haar heb gekregen helpen mij nu elke dag en zorgen ervoor dat ik weer gelukkig ben en blijf.

Dik en Fransien

Door ziekte en stoppen met werken van mijn man zijn wij elkaar een beetje kwijtgeraakt.

De gesprekken met Jeannette hebben bij ons de ogen weer geopend. Wij proberen ons leventje weer op de rails te krijgen.

Dit gaat zeker lukken omdat wij met elkaar willen genieten van alles wat we bezitten. Bedankt Jeannette. Hartelijke groetjes, Dik en Fransien

Sylvana en Jan Willem

Wij stonden op het punt om te gaan scheiden en Jeannette heeft ons geholpen in 5 sessies weer nader tot elkaar te komen.

Wat wij heel erg goed vinden aan Jeannette is dat zij zonder schrijfblok of laptop naar je verhaal luistert. En dat als je een punt aangeeft waar je het over wil hebben zij daar direct op ingaat ook al had zij een ander onderwerp om te bespreken.

Kortom een echte aanrader.
Jeannette heel erg bedankt!

Dick en Ine

Wij zijn bij Jeannette gekomen omdat we allebei al een hele tijd niet meer gelukkig waren in onze relatie. We hadden steeds meer ruzie om kleine en grote dingen en erg veel irritaties. We wilden het allebei toch nog een kans geven, om de kinderen maar ook om onszelf.

Jeannette heeft de communicatie tussen ons weer op gang gebracht. We praten weer echt met elkaar en hebben veel minder ruzie. Ook de intimiteit is er weer.

Achteraf gesproken hadden we al veel eerder naar Jeannette moeten gaan. Dank je wel voor alles!

Wendel

Via deze weg wil ik graag laten weten dat ik veel steun heb gehad aan de rouwverwerkingsbegeleiding van Jeannette.

Na het onverwachts vaststellen van terminale alvleesklierkanker bij mijn moeder, terwijl ik 7 maanden zwanger was en haar overlijden, 5 maanden na de geboorte van onze dochter, was ik figuurlijk lamgeslagen. Ondanks dat ik in harmonie met mijn familie goed afscheid van haar heb kunnen nemen en daar erg dankbaar voor ben, lukte het mijzelf niet om de helderheid, die was verdwenen tijdens dit emotionele proces, terug te krijgen.

Jeannette zag snel waar bij mij het emotionele knelpunt lag en heeft via een soort van "onzichtbaar" stappenplan van gesprekken, opdrachten en tips mij handvaten gegeven om zelf de helderheid weer terug te krijgen en om te gaan met het verlies en het eerbetoon aan mijn lieve moeder.

Hester

Wat is het fijn om tijdens een moeilijke periode een luisterend oor te hebben
die vol warmte en passie nar je luistert en adviseert.
Dank voor de warmte en wijze woorden.

Yvonne

Ik heb veel gehad aan jouw sessies met mijn rouwverwerking van Goof. Mijn vriend/man die vorig jaar aan longkanker is overleden.

Ik was in een diep dal beland en zag vlak na zijn overlijden geen uitweg meer. Ik besefte toen dat ik professionele hulp nodig had. Dat kunnen je familie en vrienden je niet geven, hoe lief, bezorgd ze ook zijn. Door jou leerde ik dat ik verdriet mag/moet hebben en door een diep rouwdal moet. Hoe hard en moeilijk dat ook is, het is de enige manier om je verdriet te verwerken.

Je gaf me bij elke sessie een opdracht waar ik diep over moest nadenken en bij mezelf te rade gaan. Wat voel ik eigenlijk precies? Hoe kijk ik naar mijn eigen leven en dat van Goof en van ons samen. Je wordt je daardoor heel bewust van je eigen gevoelens en gedachten. Die bewustwording en realiseren dat het normaal is om verdriet te hebben en dat het mag, helpt erg bij de verwerking van mijn grote verlies.

Kim

Ik ben heel erg blij dat je me hebt kunnen helpen met al mijn problemen! Ik heb alles eindelijk op een rijtje en een plekje kunnen geven. Ik had die stap veel eerder moeten maken. Ben heel erg blij dat ik het gedaan heb anders had ik het echt niet meer gered.

Tussen Jeroen en mij gaat het ook een stuk beter. Heb ook weer contact gezocht met een oude schoolvriendin van me. Op mijn werk zijn ze heel erg enthousiast over me dus ik hoop dat ik daar voorlopig nog wel zit. Nou Jeannette heel erg veel bedankt! Ik zou echt niet weten hoe ik het zonder je had moeten redden..

Floor

Graag wil ik iets laten weten over de begeleiding die ik heb gehad van Jeannette Smole rondom het ziek zijn en overlijden van mijn lieve vriendin.

In een moeilijk proces waarin ik vast liep, wist zij mij [met weinig maar zo juiste woorden] weer op pad te krijgen en houden.

Hierbij heb ik ervaren dat ikzelf leerde omgaan met de verwarring en het verdriet, zodanig dat ik weer met moed het leven heb opgepakt.

Kees

Onze relatie therapie bij Jeannette is ons goed bevallen. In korte tijd weet zij voor zichzelf maar juist ook voor ons uiteen te zetten waar de schoen wringt en wat daar eventueel, bij voldoende inzet van alle partijen, aan te doen is. Zij laat je zien hoe het eigenlijk komt dat je bepaalde verwachtingen hebt van je partner en relatie, hoe je bent geworden wie je bent en wat je van de toekomst verlangt.

Hierdoor word je in staat gesteld verbanden te leggen tussen patronen die je je hele leven al doormaakt en desgewenst kan doorbreken. Je leert niet alleen jezelf maar ook je partner beter begrijpen.

Wij stonden op het punt te gaan scheiden. Dankzij Jeannette zijn wij dichter tot elkaar gekomen dan ooit en bewandelen wij een nieuw pad dat wij samen hand in hand bouwen.

Nicky

Lieve Jeannette, nog bedankt dat je me zo goed geholpen hebt.

Groetje Nicky

Mirjam

Ik besloot bij Jeannette in therapie te gaan op het moment dat ik besloot te scheiden. Ik wilde voorkomen dat ik na de scheiding zou instorten, iets wat je vaak hoort. Dankzij de prettige gesprekken en de oefeningen van Jeannette is dat ook gelukt. Met haar begeleiding kon ik de moeilijke periode die volgde goed aanpakken en oplossen.

Belangrijker nog vind ik dat zij mij geholpen heeft een innerlijke, aanwezig maar op de achtergrond geraakte, kracht terug te vinden. Daaruit blijkt wat mij betreft haar professionaliteit; de zelfredzaamheid bevorderen.

Jeannette is een zeer prettige persoonlijkheid, ik voelde me erg op mijn gemak bij haar en had er ook geen moeite mee om mijzelf bloot te geven. Ik kan en zal haar ook bij iedereen aanbevelen die te maken krijgt met rouwverwerking, dat is een scheiding namelijk ook.