Het roer kan om in 2020

De situatie waarin je nu zit is moeilijk. In de afgelopen periode ben je daar nog eens extra tegenaan gelopen. Het is niet meer zoals vroeger. Het is niet goed. Toch ligt het ook voor jou binnen handbereik daar verandering in te brengen. Wat er ook is. Ook voor jou kan het leven weer de moeite waard worden.

Hoe dan wel? Wat valt er te doen aan alles wat er speelt in jouw leven, in jouw eigen, heel specifieke situatie? Het is zo veel allemaal. Als daar iets aan te doen was dan had je dat toch allang gedaan?

Het is niet zoals het is

Misschien wel, maar het feit ligt er dat je nu niet precies weet wat. Niet weet hoe je hieruit komt. Wel weet je wat er allemaal fout voelt. Je hebt alles al zo vaak overdacht. Daarmee ben je tot nu toe niet veel verder gekomen. Het is zoals het is.

Maar zo is het niet! Ik weet zeker dat er nog stappen te nemen zijn. Dat ook jij jouw leven weer vanuit een ander perspectief kunt zien. Er hoeft maar een kleine verschuiving plaats te vinden om weer zicht te krijgen op jouw weg erdoorheen. Ik maak dat keer op keer mee met mijn cliënten, oud en jong, individueel of samen in relatietherapie. Lees enkele ervaringen op Cliënten-oordeel.

Kijk voor informatie over mijn praktijk naar Psycholoog IJsselstein en over mijzelf naar Jeannette Smole

De eerste stap

Iedereen vindt het moeilijk om de eerste stap te zetten. Voor jou is het ook niet vanzelfsprekend om met je moeilijkheden naar een vreemde psycholoog te gaan. Het maakt onzeker. Je weet van tevoren niet hoe het uit zal pakken. Wat kan zo iemand eigenlijk doen in jouw situatie?

Veel. Alleen al door er helemaal voor jou te zijn. Of voor jullie samen. Te luisteren en je te horen. Veel te vragen en je daarmee verder te brengen. Te zien en licht te werpen op de dingen die voor jou belangrijk zijn. Zonder vooroordelen, zonder partijdigheid. Met vakkennis en interesse.

Het werkt

Het doet mijn cliënten veel om zich te kunnen uitspreken tegen iemand die buiten hun dagelijkse leven staat. Onder ogen te zien en te ordenen wat er is en wat er niet is. Om van daaruit nieuwe mogelijkheden aan te kunnen gaan. Dat hoor ik keer op keer. Ik leid mensen door een fase waarin ze tijdelijk vast zitten naar nieuwe kansen.

Het werkt en dat doet het ook voor jou, ook voor jullie.

De intake is een belangrijke eerste stap naar verandering. Een stap die alleen jij kunt zetten. En die begint met de eerste afspraak.