Burn-outtherapie

Lichamelijk ben je tot niets meer in staat en ook emotioneel ben je jezelf kwijt. Opgebrand, burn-out dus.

Nergens meer plezier in. Alles irriteert, je negatieve stress is niet of nauwelijks te beheersen, je slaapt slecht en gaat toch maar door. Alle energie is weg en erger nog die wordt niet meer aangevuld. Daar ligt ook de kern van het probleem. Je hebt doorlopend te veel van jezelf gevraagd zonder te compenseren. Je bent geen opgever. Met de beste bedoelingen pak je de dingen aan die nou eenmaal gebeuren moeten. Net zo lang tot je daar bent waar je nu terecht bent gekomen.

Je hebt een aantal eigenschappen die op zich prachtig zijn. Je bent verantwoordelijk, perfectionistisch, vasthoudend. Maar er is ook een ander kant. Je kunt slecht nee zeggen als er een beroep op je wordt gedaan. Je hebt geen geweldig zelfbeeld en daarom moet je je steeds bewijzen, met name voor jezelf. Je geeft niet op.

Dat gaat allemaal goed zolang je je leven op de rit hebt. Maar als het in je werk en privé niet meezit, stapelen de problemen zich op. Elk onderdeel op zich kun je nog best overzien, maar uiteindelijk breek je onder de stapel. Te lang niet naar jezelf geluisterd. Je eigen verlangens aan de kant gezet, geen energie opgeladen.

Dat alles bij elkaar heeft je gevloerd en nu moet je iets. En nu kún je ook iets. Hoe eerder hoe beter. Niet alleen voor jezelf, ook voor je directe omgeving.

Een uiteindelijke burn-out heeft alles te maken met emotionele stress. De oorzaak wordt vaak aan de werksituatie gekoppeld maar dat is veel te simpel. Therapie die specifiek gericht is op herstel van burn-out vind je bij Psycholoog-IJsselstein. Met oog voor jou, met knowhow en veel ervaring.

Maak nu direct een afspraak.

Reviews Burn-outtherapie

Icon

Veerle

Ik ben bij je gekomen naar aanleiding van mijn burn-out. Ik was erg huiverig voor therapie, bang dat ik niet tot de kern zou kunnen komen, zat emotioneel erg op slot, had moeite met vertrouwen en opende ook niet makkelijk.

Lees meer

Steffie

Toen ik in juli bij Jeannette kwam, had ik net twee slechte ervaringen achter de rug met een praktijkondersteuner en een andere psycholoog.

Lees meer

Peter

Geconfronteerd met een burn-out (werk gerelateerd) heb ik contact opgenomen met Jeannette.

Lees meer

Jan

Ik kwam bij Jeannette met oververmoeidheids klachten in verband met rouwverwerking, maar al snel bleek na het eerste gesprek dat er nog meer speelde.

Lees meer