Stress als signaal

Als je om wat voor reden dan ook niet optimaal functioneert, ervaar je vaak verhoogde spanning in de vakantietijd. Juist nu zou je zo graag wat op adem zou willen komen. Het tegendeel is vaak het geval.

In relaties lopen 's zomers de spanningen op. Het móét nu goed zijn. Partners laten elkaar geen ruimte meer om wat losser met die verwachtingen om te gaan. “Als het zelfs nu niet kan, wanneer dan wel?”

Ook een burn-out wordt heftiger. Depressie en stress drukken zwaarder dan de periode ervoor. Rouwverwerking die net wat op gang kwam, lijkt nu weer terug bij af.

Die onrust raak je vrijwel niet meer kwijt. Druk op je schouders alsof je letterlijk onder een last gebukt gaat. Een gevoel in je borst dat er niet hoort te zijn. De zwaarte in je hoofd die er vroeger zelden was. Het zijn allemaal signalen dat het zo niet goed gaat. Luister ernaar. Ze zijn er niet voor niets. Zoals je lichaam alles in het werk stelt om een verwonding te laten genezen, kan er in jou een proces op gang komen om jou weer innerlijke kracht en ruimte te laten ervaren. Ook jij kunt je leven op de rit krijgen, wat er ook gebeurd is.

Therapie geeft resultaat

Stel het niet uit iets aan je klachten te gaan doen. Maak er alvast een begin mee. Dan val je aan het eind van deze zomer niet in een gat. Dan pak je na je vakantie de therapie gewoon weer op. Vaak ervaren mensen al een gevoel van opluchting zodra zij een afspraak hebben gemaakt. Het is de eerstee stap om wat te gaan doen aan een situatie die zich al veel te lang voortsleept.

Na zo’n zeven tot tien sessies ben je vaak al daar waar je wilt zijn. Of dat nou gaat om een relatiecrisis, of om persoonlijke onrust vanuit een depressie, stress en burn-out of om verdriet om de dood en het gemis van wie je lief is. Therapie geeft resultaat. Lees de persoonlijke reviews van cliënten in deze praktijk.

Mijn ervaring is dat ieder mens beschikt over een groot eigen vermogen tot herstel. Soms diep weg, maar altijd bereikbaar. Als dat proces van herstel op gang komt, zet het door, altijd. Therapie bij Psycholoog IJsselstein betekent eigen mogelijkheden leren zien, waar je tot nu toe aan voorbij ging. 

Geen wachtlijst

Bij Psycholoog IJsselstein geen wachtlijsten van maanden. Ik heb op korte termijn plaats voor een afspraak, omdat er zowel 's ochtends, 's middags en 's avonds therapiesessies zijn.