Decemberdagen en problemen

Als je je problemen wegstopt, worden ze alleen maar groter. Eigenlijk weet iedereen dat wel. In therapie loop je niet langer weg voor wat er is. Je gaat er wat aan doen. Daar kom je verder mee. Dan hoef je jezelf niet steeds te forceren. Ook niet bij de decemberfeesten. Maak een afspraak voor een intakegesprek bij Psycholoog IJsselstein. Je zult meteen het effect merken. Zodra je een afspraak hebt staan, voel je je al anders. Dan is een eerste belangrijke stap genomen.

Verdriet om de dood

Je hebt verdriet om de dood van wie je lief is. In deze decemberperiode lijkt dat verlies pijnlijker te worden. Er zijn zoveel herinneringen aan die ander. Juist nu ook herinneringen aan de decembertijd, toen je nog allebei hier was. Een aantal adviezen om nu de feestdagen door te komen vind je op 10 suggesties bij rouw in december.

Relatieproblemen

Relatieproblemen zijn van een heel eigen orde. Anders dan andere moeilijkheden, maar niet minder zwaar. Je ervaart vooral stress en tegenzin bij het verplichte scenario van cadeautjes, boodschappen, uitnodigingen en heel veel met elkaar thuis zijn. Tijdens Kerst en Oud en Nieuw komt daar vaak ook meer alcohol bij dan gewoonlijk. De situatie wordt dan al snel explosief. Klik voor ideeën om goed met de feestdagen om te gaan op 10 tips voor december bij relatieprolemen.

Scheiding en relatiebreuk

Na een onverwerkte scheiding of relatiebreuk zou je deze decembermaand het liefst in een winterslaap doorbrengen, zonder verplichtingen, zonder gedachten. Het is allemaal zo anders geworden, in je gezin, bij de vrienden. Iedereen zoekt nog aarzelend naar een nieuw evenwicht.

Individuele problemen

Als je last hebt van overspanning, burn-out, depressieve gevoelens of paniek en angst lijkt de donkere decembermaand geen einde te hebben. De dagen worden alleen maar grauwer. Niet te verhelderen door alle lichtjes om je heen. 

Therapie bij Psycholoog IJsselstein

Voor al deze dingen is er een therapie bij Psycholoog IJsselstein. Dat hoeft geen lang traject te worden. Zet je eerste stap en pak het vandaag nog aan. Maak een afspraak.